FFU

OFFSHORE NYHETER
 
 

FFU støtter UiS Subsea med 75 000 kroner

FFU blir en av bidragsyterne når studentorganisasjonen UiS Subsea, som første i Norge,
deltar i konkurransen MATE ROV Competition som går av stabelen 26.-28. juni i USA.
 
Tekst og foto: Janne Vibeke Rosenberg

– Dette er midt i kjerneområdet til FFU. Dette er teknologiutvikling, støtte til framtidige ingeniører i bransjen og promotering av bransjen. Vi kan vanskelig finne noe bedre å bruke penger på, sier tidligere FFU-leder Christian Knutsen.

Høye ambisjoner
UiS Subsea er en nyopprettet studentorganisasjon ved Universitetet i Stavanger, som består av 14 ingeniørstudenter fra elektro-, maskin- og dataingeniør. UiS Subsea sitt formål er å sette fokus på undervannsteknologi og utfordringer knyttet til dette fagfeltet.
– Gjennom deltakelse i konkurransen ønsker vi å skape et subseamiljø for dyktige og motiverte ingeniørstudenter, i tillegg til et samarbeid mellom skole og industrien. Vi har ambisjoner om å bli blant de tre beste i konkurransen, sier Endre Nordahl-Pedersen i UiS Subsea, som vil rette en stor takk til FFU for støtten.
– Vi håper at vi, sammen med FFU, kan bidra til et større subseamiljø ved Universitet i Stavanger, sier han.

Exploring the great lakes
MATE ROV Competition er arrangert av Marine Advanced Technology Education Center (MATE) i Michigan i USA, og er en årlig studentkonkurranse der oppgaven går ut på å designe og bygge en ROV som skal utføre en rekke oppgaver. Formålet med konkurransen er å motivere og eksponere studenter innenfor feltene vitenskap og teknologi. I konkurransen skal lagene simulere en bedrift som mottar et oppdrag fra MATE som arbeidsgiver. Hvert år er det et nytt tema, og årets utgave av konkurransen har tema «Exploring the great lakes» der identifisering av skipsvrak og konservering av undervannsmiljø står i fokus. Oppgavene innbefatter blant annet opphenting av objekter fra bunnen, skanning av skip, utarbeidelse av fotomosaikk, åpning av luker og måling av konduktivitet i vannet.

Les mer på www.uissubsea.no og www.marinetech.org

 

 

 

 


 
 
 
 
                                                                                                                                                    
                                                                                                                      
 
 
Design av Cox Bergen - Nettløsning utviklet av Digitroll