Forfatter
Janne Rosenberg

Foto
Janne Rosenberg

FFU-seminar med fokus på havrommet

31. januar arrangeres FFU-seminaret for 24. gang. Årets tema er «Havrommet», og styret i FFU håper at temaet vil by på mange spennende foredrag om alt fra olje og gass til havforskning og romfart.

Forfatter
Janne Rosenberg

Foto
Janne Rosenberg

– Tanken bak Havrommet som tema er å se litt utover bare olje og gass. Havrommet er stort, og her er det plass til havforskning, kartlegging, miljøovervåking, plastinnsamling og kanskje til og med romfart. Men selvsagt er det også plass til olje og gass, så vi er interessert i alle foredrag og innspill som har med spennende teknologi og undervannsoperasjoner å gjøre, sier styremedlem Knut A. Nilsen.

Teknologi og fremtiden
Styret håper også å få mer innsikt i hva man kan forvente av markedet for undervannsteknologi framover.
– Det er mye som tyder på at ting er i ferd med å snu etter de siste årenes «bølgedal», og vi ønsker å lære mer om hva leverandørbransjen kan forvente framover, og hva som forventes av leverandørbransjen, sier Nilsen.

I følge leder for FFU, Regina Hermelin, vil årets tema løfte fram teknologien som gjør arbeidet i havrommet mulig.
– Havrommet er vår jobbarena, og på grunn av arbeidsområdet vårt er fjernstyrt teknologi vitalt og en forutsetning for fremgang. Havrommet som tema er bredt og dekker alle industrier som driver med fjernstyrte operasjoner i havrommet, og vi er overbevist om at vi kan presentere interessante foredrag om temaet på seminaret i januar, sier hun.

Viktig møteplass
Som i fjor arrangeres FFU-seminaret på Clarion Hotel, Sola. Seminaret er et populært arrangement, og i år forventes det 250 deltakere. Opp gjennom årene har det blitt en viktig arena for nettverksbygging og sosialt samvær. I tillegg til lunsjpausen, vil det være to lengre pauser på rundt 45 minutter hver. Dette for at det skal være rikelig med tid til å besøke utstillerstandene samt å ta en prat med andre seminardeltakere. Som alltid kan FFU-seminaret by på et flott standområde med mange spennende utstillere.
– FFU-seminaret er unikt i den forstand at det samler både leverandørbransje og kunder/beslutningstagere i et ganske intimt miljø. Det har blitt en viktig møteplass for undervannsindustrien, og vi opplever at høyt faglig nivå på foredragene, sier Knut A. Nilsen og Regina Hermelin. 

 

TOPP