Forfatter
Hilde Sander Meling

Foto

Rapport fra seminaret

Ny teknologi, nye løsninger og nye muligheter. Kort oppsummert var det stor optimisme å spore blant foredragsholderne på årets FFU-seminar, tross tøffe tider i bransjen. 

Forfatter
Hilde Sander Meling

Foto

Statoils sjefingeniør Rune Mode Ramberg fortalte om hva selskapet ønsker seg fra leverandørindustrien i fremtiden.

Vel blåst. Er du fornøyd med årets seminar?
– Ja, jeg er veldig fornøyd med seminaret. Jeg tror vi traff godt med årets program, sier avtroppende styreleder Arnstein Austrheim Lid.  

Blant foredragsholderne var blant annet Rune Mode Ramberg fra Statoil. Sjefingeniøren er ikke i tvil om at den kreativiteten og gjennomføringsevnen som finnes i subsea-bransjen er unik, og vil være med på å sikre mange spennende og nye muligheter også i fremtiden. 
–  Vi er nødt til å tenke nytt og annerledes, men likevel bygge på det vi allerede har, mener jeg.
Mode Ramberg presenterte den helt ferske Statoil-strategien for fremtidige subsea-prosjekter for rundt 200 seminardeltakere. Den oppdaterte strategien har enda mer fokus på miljø og å jobbe smartere. 

Grobunn, hvorfor denne tittelen på årets seminar?
– FFU ønsker å sette fokus på mulighetene som ligger i situasjonen. Dette reflekterte også seminarprogrammet, med innslag om støtteordninger til innovasjon, eksempler på teknologiutviklingsprosjekter og bruk av ny teknologi samt litt om framtidsutsikter for markedet, sier Austrheim Lid som er veldig fornøyd med at de samlet godt over 200 mennesker fra bransjen tross dagens markedssituasjon. 

FFU-seminaret ble avholdt i nye lokaler – noe Austrheim Lid syns fungerte veldig bra. 
– Vi fikk samlet alle utstillerne i ett område og konferansesalen var godt egnet. Jeg håper deltakerne fikk en liten «boost» i form av å se muligheter både i form av informasjon om støtteordninger, markedsutsikter og eksempler på teknologiutvikling, sier han og legger til at han også håper folk fikk knyttet nye kontakter og utvidet nettverket sitt. 

Hvilke muligheter ser du for subsea-bransjen fremover?
– Jeg ser lyst på fremtiden. Bransjen trengte en liten justering, det er hardt og tøft når det står på, men jeg tror vi vil komme styrket ut av dette. Denne perioden vil presse frem ny teknologi og nye løsninger, de som bruker tiden nå til å posisjonere seg og tenke nytt, tror jeg vil komme styrket ut av den situasjonen vi er i nå.

TOPP