Forfatter
Hege Forus

Foto
ONS

Møt verdens energibransje på ONS

ONS 2018 er en investering i kompetanse. Over fire dager kan du få påfyll i form av nyheter fra bransjen, oppdateringer på nye tekniske løsninger og ikke minst få mulighet til å inngå avtaler og skape nye forretningsmuligheter. Bli inspirert, lær fra topplederne i bransjen, knytt kontakter innen alle områder innen energisektoren – velkommen til ONS 2018! Du finner FFU på stand nr 5777 i hall 5​. 

Forfatter
Hege Forus

Foto
ONS

ONS har samlet den internasjonale energibransjen i over førti år. Siden 1974 har «hele verden» kommet til Stavanger for å dele kunnskap, oppdatere seg, møte kunder, finne nye leverandører og gjøre forretninger. Her får du vite mer om høydepunktene under ONS 2018 som arrangeres fra 27.-30. august.

Innovasjon er årets tema
Temaet for ONS 2018 er «Innovate» og foredragsholderne vil belyse muligheter som ligger i teknologiutvikling, endringer i forretningsmodeller, samt hvordan lederskap kan bidra til å gjennomføre store omstillingsprosesser. Videre vil vi ta for oss utnyttelse av teknologi, kompetanseoverføring mellom oljebransjen og fornybarsektoren og investeringer i nye prosjekter for å finne mer bærekraftige og effektive metoder for å produsere energi på årets arrangement. Disse temaene vil belyses på flere av konferansearenaene, samt i utstillingen.

9 utstillingshaller – endeløst med muligheter
Ni haller skal fylles med over 1000 selskaper fra hele verden. Her får du tilgang på både operatører og leverandører fra verdens olje- og gassindustri. I fire dager kan du se den siste teknologien fra små og store aktører i bransjen, høre foredrag fra utstillerne på standene, få innsikt i morgendagens teknologiløsninger Technical Sessions og lære mer om fremtidens energiløsninger på Centre Court.

Er du interessert i fornybar energi og ny teknologi, er det to områder i utstillingen du bør sette av tid til å besøke: I Clean Energy Park kan du besøke veletablerte så vel som ferske bedrifter med særlig fokus på fornybar energi, eller som har igangsatt tiltak for å minimere utslipp og forurensning. I ONS Innovation Park kan du bli bedre kjent med Innovative bedrifter med nye løsninger, håndplukket av Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge. For kun 450 kroner får du tilgang til utstillingen alle fire ONS-dagene, med foredrag på Technical Sessions og Centre Court inkludert i prisen!

Hør toppledere snakke på ONS
ONS-konferansen er kjent som et ledende fora for energibransjen – her samles regjer- ingssjefer, ministere, teknologieksperter, analytikere og toppledere fra hele verden for å diskutere situasjonen i bransjen og fremtiden for olje- og energibransjen.

Fremtredende personer som blant annet konsernsjef i Equinor Eldar Sætre, Total-sjef Patrick Pouyanné, leder for FN Global Compact Lise Kingo, samt toppledere i internasjonale selskaper som Shell, ABB og Saudi Aramco vil holde innlegg på årets konferanse. Du kan velge mellom å kjøpe fullt konferansepass eller dagspass.

Få innsikt i morgendagens teknologiløsninger  
ONS Technical Sessions er inkludert i utstillingsbilletten – en arena hvor konkrete flaskehalser og kostnadsdrivere i næringen adresseres, og potensielle løsninger presenteres.

ONS Technical Sessions er et resultat av at ONS mottok flere ønsker om mer teknisk innhold på konferansen. Foredragssesjonene ble for første gang arrangert under ONS 2016. I tillegg til å presentere løsninger for olje- og gassindustrien vil det bli fokus på teknologioverføringer til andre næringer som for eksempel havbruk, miljø og fornybar energi i en egen kategori, Ocean Space. Her vil en tydeliggjøre hvilke muligheter som ligger i bruk av teknologi på tvers av de «blå» næringene; offshore, maritime, havbruk – og forhåpentligvis etablere teknologisamarbeid med leverandørindustrien.

Technical Sessions er spesialdesignet for ingeniører, utviklere, prosjektledere og innkjøpere. Vi vil tilby et program som kan være matnyttig. Dette skal være en arena for teknologiinteresserte besøkende, hvor teknologiselskapene kan treffe en spisset målgruppe.

Nord-Europas største dansegulv
ONS-festivalen har blitt en populær møteplass for både lokale i Stavanger og besøkende på ONS. Fra mandag til onsdag vil selskaper og regionale klynger fra innland og utland ha paviljonger i Vågen hvor de tilbyr mat, drikke og underholdning for hele familien. I år kan besøkende nyte kulinariske opplevelser fra blant annet Houston, Esbjerg, Telemark og Nord-Norge – her er det noe for alle og enhver.

ONS organiserer et av de største gateløpene i Stavanger-området. I 2016 løp 1 700 deltakere – både unge og gamle – den fire kilometer lange traseen, som strekker seg fra ONS-området og ned til torget i Stavanger sentrum. Onsdag 29. august fylles gatene igjen med løpeglade deltakere.  

 

Gratiskonsert med Aurora på torget
ONS-konserten er kjent for å trekke store folkemengder. Under ONS i 2016 var rundt 20 000 musikkglade mennesker samlet på torget for å se Karpe Diem. I samarbeid med Shell, inviterer ONS hele Stavanger til gratiskonsert på torget med stjerneskuddet Aurora, onsdag 29. august. 

I en alder av 21 år, har den Stavangerfødte artisten rukket å oppnå stor suksess. Med hits som «Running with the Wolves», «Runaway» og den nyslippede singelen «Queendom», har hun på kort tid opparbeidet seg en stor fanskare og fått oppmerksomhet langt utenfor landegrensene.  

ONS er en av verdens viktigste olje-, gass- og energiarrangementer. Med over 1 000 delegater og 550 foredragsholdere på syv ulike konferansearenaer, tilbyr ONS-konferansen et stort spekter av ulike temaer og tilrettelegger for kunnskapsdeling og samarbeid – og du kan ta del i det! 

ONS 2018
• 27. - 30. august i Stavanger
• Konferanse, utstilling og festival
• Åpningstider festivalen: 27. - 29. august kl. 17.00 - 24.00
• Run for fun: 29. august kl. 18.00
• ONS-konserten: 29. august kl. 21.00
• ONS-fyrverkeri: 29. august kl 22.30

Les mer på www.ons.no

 

 

TOPP