Forfatter
Kristin Elisabeth Winther Jørgensen, Apriil

Foto
FOX Subsea

Nykommer har oppsving på dypet

FOX Subsea er bare litt over ett år gammelt. Likevel har de rukket å utvikle en forretningsidé som slår an både hjemme og ute i verden. Vinnerlaget har vokst fra 3 ansatte i fjor til 12 i år, og nå er de på jakt etter ha enda flere kolleger.

Forfatter
Kristin Elisabeth Winther Jørgensen, Apriil

Foto
FOX Subsea

MODFOX er ett modulært intervensjons system som med enkle grep tilpasses planlagt operasjon - fremfor som tradisjonelt -og tilpasse operasjon for intervensjon systemene.

– Vi har store kunder som vi leverer til fra våre kontorer på Jæren. Vi jobber med løsninger for kunder utenlands som Brasil, Guyana, Ghana og  vi har en rekke prosjekter pågående og under planlegging i Norge. For oss er denne oppturen et tegn på at vi har truffet markedet med produkter som har riktig og etterspurt teknologi. Det er fantastisk spennende, sier Jan-Robert Lingjærde, som er COO i FOX Subsea.
 

Det er under vann det skjer
For FOX Subsea er det selvsagt under vannet det meste av verdiskapningen skjer.

– Vi bygger og administrerer subsea intervensjon kontrollsystemer, sier Lingjærde. Han forteller at FOX Subsea tilbyr leie-systemer som en integrert service sammen med spisskompetanse for SPS-kontraktørers totale operasjoner. 

– Vår misjon er å tilby en sikker, bærekraftig teknologi som er til å stole på. Vi tilbyr også ekspertise og utstyr av høy kvalitet innen intervensjon, ferdigstillelse og P&A-operasjoner. Vi vil gjennom effektivisering og optimalisering minimere både tidsbruk og pengebruk for kundene våre, sier Lingjærde.


Fox Subsea har fokusert mye på design. Det som ser bra ut - har en tendens til og virke bra også - sier Jan-Robert Lingjærde.


Unike systemer
Lingjærde forteller at FOX Subsea sine systemer supplerer kundenes egne systemer med trykk og kommunikasjon som trengs for installering av såkalte «juletrær», subsea ventil-trær.

– Systemene våre er unike - de er modulære både på komponent og systemnivå. Dette gjør at vi kan tilpasse våre systemer til en kundes operasjon, fremfor at kunden må tilpasse seg vårt system. Systemet har ulike moduler som gjør at de kan tilpasses til ulike rigger og fartøy på kort tid – som har vist seg og være en klar fordel for kundene våre


Rett teknologi til rett tid
Mye har gått riktig vei for det nye selskapet. FOX Subsea, som tidligere var en del av Envirent, skilte seg ut i 2021, og siden den gang har forretningen skutt fart. 

– Vi tilbyr rett teknologi og rett service til rett tid. Med alt dette har vi også truffet blink på strategien vår for å komme oss ut i det internasjonale markedet og ut i verden fra Jæren. Det at vi kan levere herfra til store kunder både i Brasil, Guyana Norge og Ghana, er utrolig stas, sier Lingjærde som forteller at produktene er utviklet i samarbeid med iCsys og Envirex.


Kan fjernstyre operasjoner
I sine nye lokaler på Bryne har FOX Subsea bygget tre kontrollrom. Der kan de støtte operasjoner til sine kunder som er ute i verden. 

– Trenger kunder ekspertise ute i felt, kan vi hjelpe herfra. Vi kan bistå og ta del i operasjonen, og tre inn i en offshore-operasjon – onshore på Bryne. I et av våre pilotprosjekter i en tidlig fase gjorde vi nettopp dette. Da var det covid og ikke mulig å reise. Derfor sendte vi utstyr til kunden i Ghana, som satte dette opp selv med veiledning fra oss. Etter dette, ga vi støtte til operasjonen herfra, og vi gjennomførte med stil. Dette hjelper kundene våre med og redusere POB, som gir ytterligere kostnadsbesparende som også er smidig og smart. Samtidig er det også veldig moro.

TOPP