Forfatter
Susann Hellesnes, Apriil

Foto

Unge talenter om sommerjobb i medlemsbedrift

Espen Nilsen (23) hos Oceaneering: – Jeg ser for meg at jeg hadde trivdes som prosjektingeniør

Forfatter
Susann Hellesnes, Apriil

Foto

Espen Nilsen tok fagbrev som industrimekaniker og fullfører bachelorgraden i mekatronikk ved Universitet i Agder i 2022. I dag satser han mot en karriere hvor han får testet ut mye forskjellig, noe han fikk i sin sommerjobb hos Oceaneering.

 

– Hva er dine fremtidsplaner og ambisjoner?

– Jeg ser for meg at jeg hadde trivdes som prosjektingeniør. Der tror jeg det er en god variasjon av oppgaver. Utover det håper jeg på å få prøvd meg som prosjektleder i fremtiden.

 

Hvordan har det vært å ha sommerjobb i Oceaneering?

– Fra start følte jeg meg veldig godt tatt imot og jeg fikk en god introduksjon til prosjektet og planen for sommeren. Oceaneering skulle levere et skid-system som skulle testes med kunden i august. Jeg fikk være med på prosjektet i en travel periode. Dette gjorde at jeg fikk mye variert arbeid og bidro til at jeg følte meg ønsket på prosjektet. Spesielt takknemlig er jeg for at jeg kunne komme fysisk på jobb under hele sommerjobben, og at jeg kunne jobbe i landskap sammen med kollegaene mine, noe som ikke var en selvfølge ved en korona-preget sommer.  Arbeidsoppgavene mine var blant annet å tegne skjematikk, gjøre endringer i tekniske tegninger, oppfølging med verkstedet og en del dokumentasjon jobb.

 

– Hvilke erfaringer og lærdommer tar du med deg videre fra oppholdet?

– Jeg har fått erfart hvordan bedriften samarbeider på tvers av avdelinger, og hvordan utfordringer i prosjektene blir kommunisert og håndtert. Jeg tror at mange som studerer ingeniørfag har et uklart bilde av hvordan jobben etter utdanning faktisk ser ut. Dette gjelder også meg. Jeg er glad for at jeg har fått et klarere bilde av hvordan det er å jobbe som prosjektingeniør og hvilke forskjellige muligheter man har.

 

– Hvordan har kompetansen din blitt hevet under oppholdet?

– Jeg har fått mer innsyn i hvordan prosjekter blir planlagt og henger sammen. Mer konkret har jeg fått grunnkunnskaper i programmet AutoCAD for å kunne tegne skjematikk og lært mer om dokumentasjonskravene i subsea-prosjekter.

 

Hvilke krav har du til en arbeidsplass?

– For meg er det veldig viktig med varierte oppgaver i stillingen og at arbeidsplassen har gode karrieremuligheter. Jeg synes også det er viktig at arbeidsplassen tilrettelegger for personlig utvikling ved kursing og videreutdanning.

 

Møt også disse unge talentene: 

Lene Okkerstrøm (32) hos Deep Ocean: – Bedriften er svært fleksibel med sine ansatte

Oskar Voldsund (23) hos IKM: – Bedriften er liten nok til at stemmen din blir hørt

Vegard Risa Reisæter (24) hos Subsea 7: – Det kjekkeste var å få reise offshore på Seven Viking 

Amund Løyning (22): – Sommerjobben i Equinor var en positiv opplevelse

TOPP