Forfatter
Susann Hellesnes, Apriil

Foto

Unge talenter om sommerjobb i medlemsbedrift

Vegard Risa Reisæter (24) hos Subsea 7: – Det kjekkeste var å få reise offshore på Seven Viking 

Forfatter
Susann Hellesnes, Apriil

Foto

Vegard Risa Reisæter har jobbet i Subsea 7 denne sommeren. Her fikk han jobbe som trainee ingeniør i IMR-avdelingen som utfører tjenester for Equinor ved bruk av fartøyet Seven Viking. Han visste ikke helt hva han gikk til, men endte opp med konkrete oppgaver og større klarhet i hvilken retning han kunne tenke å bevege seg i videre.

 

– Hvilke bakgrunn har du?

– Jeg gikk på Stavanger offshore tekniske skole på videregående skole, der jeg tok TIP (Teknikk og industriell produksjon) VG1, og brønnteknikk VG2. Jeg begynte deretter som lærling i faget mekaniske kabeloperasjoner (Wireline) hos Altus Intervention. Etter to år i lære tok jeg fagbrev, og begynte rett på forkurs for ingeniørutdanning på Universitetet i Stavanger. Jeg har også en bachelor i Allmenn maskinteknikk fra Høgskolen på Vestlandet, og er nå på siste året av en master i Marin- og offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.

 

– Hvordan har det vært å ha sommerjobb i Subsea 7?

– Jeg har jobbet som Trainee Engineer i IMR-avdelingen. De utfører tjenester for Equinor med bruk av fartøyet Seven Viking. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til med tanke på hvor involvert jeg ville bli, eller hvor mange arbeidsoppgaver jeg ville få tildelt. Men jeg ble tildelt oppgaver fra dag en, og ble veldig godt fulgt opp av de andre ansatte på avdelingen. Denne sommerjobben har også gitt meg muligheten til å reise offshore på Seven Viking i to uker, noe som virkelig har hjulpet med forståelsen for hvordan jobbene blir utført. Det var også lærerikt å få være med på de ulike jobbene som ble gjort på forskjellige felt i løpet av de to ukene. Som student er det ikke alltid like lett å vite hvilken retning man skal velge eller søke seg til. Det å få et inntrykk og erfaring gjennom en sommerjobb er både lærerikt og nyttig med tanke på valg av jobb.

 

– Hvilke erfaringer og lærdommer tar du med deg videre etter sommerjobben?

– Det å få være med å planlegge en jobb på land, og så reise offshore og få se hvordan jobben blir utført, bidrar til en større forståelse, noe jeg mener er en nyttig erfaring å ha med seg. Det å få erfaring i hvor viktig samarbeid mellom kollegaer er, samt det å kunne jobbe individuelt med egne arbeidsoppgaver, har også vært nyttig. I tillegg har jeg fått god innføring i de ulike systemene Subsea 7 bruker, noe som kommer godt til nytte når jeg starter som graduate i september 2022.

 

– Hvordan har kompetansen ditt blitt hevet etter denne sommerjobben?

– Grunnen til at jeg sitter igjen med mer kompetanse og mer forståelse, er fordi de ansatte i Subsea 7 har involvert meg i arbeidet samt tilrettelagt for et godt arbeidsmiljø som gjør det kjekt og lærerikt å komme på jobb.

 

– Har sommerjobben ledet til annen jobb?

– Ja, jeg har fått tilbud om graduate stilling hos Subsea 7 og takket ja.

 

– Hva var det kjekkeste, og hva var ikke like kjekt?

– Det kjekkeste var nok å få reise offshore på Seven Viking. Jeg har reist offshore tidligere i læretiden, men aldri vært på båt. Ironisk nok så var det minst kjekke at jeg ble litt sjøsyk i løpet av turen.

 

Møt også disse unge talentene: 

Amund Løyning (22): – Sommerjobben i Equinor var en positiv opplevelse

Espen Nilsen (23) hos Oceaneering: – Jeg ser for meg at jeg hadde trivdes som prosjektingeniør

Lene Okkerstrøm (32) hos Deep Ocean: – Bedriften er svært fleksibel med sine ansatte

Oskar Voldsund (23) hos IKM: – Bedriften er liten nok til at stemmen din blir hørt

 

TOPP